Meditation

Meditation betyder egentlig bare, at man går ind i sig selv. Der er mange forskellige teknikker og fælles for dem er, at de hjælper os med at komme ind til både ressourcekrævende og ressourceskabende tilstande i os selv.

Meditation bringer ikke noget med sig. Den kan kun lukke op for det, der allerede er. Ligesom en lampe kan bringe lys ind i et rum og vise os hvad det indeholder, kan meditation bringe fokus og bevidsthed på vores indre tilstande. Det er altså ikke meditationen, der er skyld i hvad vi indeholder. Den er blot skyld i at vise os det.

Meditation tilstræber, at gøre os mere vågne, at vi få større bevidsthed. Under meditation bringes krop, sind og ånd i en tilstand af ”opmærksom ro”, som gør os mere nærværende i nuet.
Meditation kan også bruges som terapeutisk redskab, til at sætte os i forbindelse med tilstande, der skal bearbejder og forløses, eller i kontakt med indre ressourcer, som vi kan have glæde af.
 
Selv om meditation kun kan åbne for det, der allerede er i os, er det vigtigt, at den praktiseres under vejledning af en lærer.