Hvem er Gud?

Jeg har altid været dybt søgende og godt nysgerrig af natur, hvorfor jeg lige fra barn har stillet
det eksistentielle spørgsmål om, hvem og hvad det var for en Gud, man snakkede så meget om.
Der kom mange forskellige mere eller mindre brugbare svar fra de voksne.
Kun én i min nære omgangskreds svarede, at Gud ikke eksisterede. Det var min far, som siden hans to første sønner blev skudt i Norge under 2. verdenskrig, erklærede sig som ”troende” ateist og forblev det resten af livet. Hans daværende kone blev af samme årsag dyb kristen, for hende var det kun Jesus der duede.
Min egen mor bevarede livet igennem troen på sin barndoms personlige gud, der ifølge hende tronede på en sky med stort skæg iført en lang hvid kjortel. Ingen af disse svar var fyldestgørende for mig, så jeg ledte videre. Søgte vel egentlig efter en mere følelsesmæssig oplevelse af, hvem/hvad Gud var.
Et stykke inde i min voksne tilværelse, blev det livsnødvendigt for mig at finde hjælp uden for den
menneskelige verden, der havde svigtet så grusomt. Jeg var deprimeret, ensom og ulykkelig med alt hvad dette medfører af mangel på livslyst. I min kvæde måtte jeg nødtvungent tage chancen og bede til en ikke synlig verden – en eller anden form for Gud -, da jeg ikke kunne hjælpe mig selv og heller ikke følte andre mennesker kunne.
Jeg tog chancen og bad til min afdøde mormor, var nede på knæ med bøjet hoved og det hele!
Til min forbavselse kom der næsten øjeblikkelig respons i form af en følelsesmæssig lettelse. Det var som tyngden blev taget af mine skuldre og der igen kom lys og håb ind gennem mørket.
Var min mormor mon Gud, eller gik én eller anden guddommelig kraft igennem hende?
Jeg måtte undersøge fænomenet dybere. Hvad var det, der hjalp?
Nu er jeg efter mange år med daglig kontakt til den åndelige verden nået frem til erkendelsen af, at Gud eksisterer i form af det jeg kalder ”den ubetinget kærligheds- og tillidskraft”.
Denne form for kærlighed uden grænser, oplevede jeg første gang via min mormors kærlighed til mig hele min barndom og ungdom til hun døde, da jeg var 24 år. En kærlighedsenergi jeg stadig føler er levende også efter hendes død.
Gud er altså ikke en speciel religiøs kraft eller personlig figur for mig, men det er en kraft bygget af den kærlighedsenergi, der findes i os alle uanset race, køn og religion.
Hvem og hvad er Gud for dig? Er du lige så nysgerrig som jeg?